دسته‌بندی نشده

راهنمای جامع خرید رادیاتور ( شوفاژ )

هنگام خرید رادیاتور (شوفاژ) چه مواردی را باید در نظر بگیریم؟

در این مقاله قصد داریم مواردی چون بهترین مارک رادیاتور پنلی، بهترین رادیاتور پره ای ، تفاوت های رادیاتورهای پره ای و پنلی ، مزایا و معایب رادیاتور پره ای و پنلی و اینکه رادیاتور پره ای بهتر است یا پنلی را بررسی کنیم و طرز محاسبه ظرفیت حرارتی رادیاتور و انواع شیر هایی که می توان برای رادیاتور ها استفاده کرد را برایتان شرح دهیم .

به طور کلی چند مدل رادیاتور وجود دارد: رادیاتور پنلی ، رادیاتور پره ای ، رادیاتور های دکوراتیو و رادیاتور های قرنیزی .

بررسی رادیاتور های پنلی، تفاوت مدل های مختلف و مزایا و معایب رادیاتور های پنلی

برند های مختلفی چون ایران رادیاتور ، بوتان ، لورچ ، سانیکا ، تاش و . . . رادیاتور پنلی تولید می کنند . این رادیاتور ها در کیفیت آلیاژ ، رنگ ، ضمانت نامه ( 10 یا 12 ساله) و ضخامت ورق با هم متفاوت هستند . با تجربه ی ما برند تاش و سانیکا با ۱۲ سال ضمانت رنگ و بدنه و پوشش سه لایه رنگ و گرید انرژی A و ‌‌‌B نمونه های مناسبی برای خرید هستند . همچنین رادیاتورهای پربازده لورچ و بوتان نیز کیفیت مطلوبی دارند.

مزایای رادیاتور های پنلی :

  • قیمت پایین تری نسبت به بقیه انواع رادیاتور ها دارند .
  • یکپارچه هستند و در نتیجه نشتی ندارند .
  • از هر دو طرف امکان نصب دارند .
  • در متراژ برابر با رادیاتور پره ای بازده حرارتی نزدیکی دارند .

معایب رادیاتورهای پنلی :

  • به دلیل فولادی بودن در بالای ده سال احتمال خرابی دارند .
  • در صورت نشتی کل پنل باید تعویض گردد .
  • امکان افزایش و کاهش ظرفیت برای هر پنل میسر نیست .

بررسی رادیاتور های پره ای، تفاوت مدل های مختلف و مزایا و معایب رادیاتور های پره ای

ایران رادیاتور با تولید انواعی از رادیاتور های پره ای با ضخامت ،ظرفیت گرمایی و طرح متفاوت بیشتر بازار رادیاتور های پره ای را در اختیار گرفته است . انواع این مدل ها عبارت اند از :اکو ، ترمو ، ماکسی ، کال ، سولار که به ترتیب ظرفبت های 115 ، 115 ، 125 ، 138 و 158 کیلو کالری بر ساعت دارند .

بوتان فقط مدل ایل پریمو را تولید میکند که ظرفیتی برابر 157 کیلوکالری بر ساعت دارد و قیمت آن نزدیک به رادیاتور کال ایران رادیاتور است (با ظرفیت 138).

از دیگر انواع رادیاتور های پره ای رادیاتور های دکوراتیو و پر بازده آنیت می باشند که در ادامه معرفی خواهند شد.

  • رادیاتور های ایران و بوتان در پنل های 5 و 7 و 10 پره توسط کارخانه تولید می شوند و برای داشتن رادیاتوری مثلا 15 پره باید یک 5 و یک 10 پره را به هم متصل یا به اصطلاح کوپل کرد .

رادیاتور های پره ای با با پنلی چه تفاوتی دارند

  • رادیاتورهای پنلی به دلیل فولادی بودن در بلند مدت (بالای ده سال) عمر کمتری از رادیاتور های پره ای ( آلومینیومی ) دارند .
  • در صورت نشت کردن یک پره می توان آن را تعویض نمود ولی در رادیاتور پنلی خیر.
  • ظرفیت رادیاتور را می توان با اضافه و کم کردن پره تغییر داد .
  • در ظرفیت حرارتی برابر ، رادیاتور های پره ای قیمت بیشتری دارند .
  • در متراژ برابر بازده گرمایی نزدیکی دارند .

رادیاتور های دکوراتیو

رادیاتور های آنیت همگی دکوراتیو و با طرح های خاص و از جنس آلومینیوم هستند . این رادیاتور ها طوری طراحی شده اند که علاوه بر ظاهری زیبا راندمان حرارتی بالایی نیز دارند و گرید بازده انرژی A را دریافت کرده اند . این تیپ رادیاتور مناسب افراد خاص پسند است و در طرح ها و رنگ های متنوعی تولید می شود . میتوانید از این رادیاتور ها با کلیک بر اینجا دیدن فرمایید .

رادیاتور های قرنیزی

جزو رادیاتور های لوکس به حساب می آیند و به صورت مخفی در قرنیز استفاده می شوند . این رادیاتور ها از لوله های مسی و پره های آلومینیومی ساخته شده اند که روکشی قرنیزی آنها را در برمیگیرد .

رادیاتور های چدنی

این رادیاتور ها عمر بسیار بالایی دارند ولی به دلیل بازده گرمایی پایین و قیمت بالا دیگر تولید نمی شوند .

طرز محاسبه  ظرفیت گرمایی رادیاتور ( شوفاژ )

یک رادیاتور باید بتواند در یک ساعت مقدار خاصی انرژی گرمایی را به یک فضا برساند تا دمای آن به اندازه ی مشخصی بالا رود . با توجه به این تعریف و در محاسبه ای ساده مقدار گرمای مورد نیاز هر متر مربع از سطح (با سقفی به ارتفاع حدود 3 متر) در مناطق معتدل 110 ، سردسیر تا 150 و گرمسیر 80 کیلوکالری بر ساعت تخمین زده می شود . این مقدار انرژی در مساحت ضرب شده و انرژی کلی که ان فضا در یک ساعت نیاز دارد را به دست می دهد.

البته باید توجه داشت تعداد دیوارهایی که با محیط بیرون در تماس هستند ، دو جداره بودن پنجره ها و بدون درز بودن درب منزل در این محاسبه بسیار تاثیر گذار است . برای مثال در تهران آپارتمانی 120 متری را بازسازی کردیم . دور تا دور آن واحد بود(هم کف هم نبود) و دیوار مشترک کمی با محیط بیرون داشت (سه دیوار، در مجموع به طول 15 متر) ، شیشه ها دو جداره شد و دربی کار گذاشته شد که از آن هوایی عبور نمی کرد . طبق محاسبه ظرفیت گرمایی مورد نیاز برای این منزل   13200=120*110  کیلوکالری می باشد .

این عدد را به ظرفیت گرمایی هر متر پنل تقسیم می کنیم ، متراژ مورد نیاز به دست می آید:   7.76=13200/1700 اما این واحد در سردترین شب های زمستان با دمای منفی 5 درجه با 3 متر رادیاتور کاملا گرم میشد . ولی برای طبقه همکف یا چهارم محاسبه مناسبی می باشد .

انواع شیر  رادیاتور ها

شیر ترموستاتیک ، دکوراتیو و شیر های معمولی از انواع شیر های قایل استفاده برای رادیاتور می باشند . که با استفاده از شیر ترموستاتیک نیازی به تنظیم دستی دما نیست .

شیر های دکوراتیو نیز برای رادیاتور های دکوری استفاده می شوند و رنگ های مختلفی مثل کرم ،طلایی و مشکی دارند . شیر های معمولی که در اکثر محیط ها استفاده می شود شیر های برند گرما می باشند که جواب خود را پس داده اند .

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *